Szerver hosting

Szerver hosting szolgáltatás a P8.hu-tól

Saját szervertermünkben kínálunk minőségi szerverhosting szolgáltatást. Minden előfizetőnk részesül a következő szolgáltatásokban:

 • 1db fix IP cím
 • Stabil gigabites gerinchálózat, két gigabites kapcsolat a BIX-re
 • Szerver elhelyezés a Victor Hugo u. 18-22. (BIX központ) címen lévő szerverteremben
 • Temperált környezet, Redundáns légkondicionálás
 • Szünetmentes tápegység, redundáns áramellátás
 • 24 órás operátori szolgálat
 • 24 órás biztonsági szolgálat
 • Helyszíni konzol hozzáférés
 • Elsődleges és másodlagos DNS szolgáltatás
 • Reverse DNS szolgáltatás
 • Állandó szerver monitorozás, email értesítés

Tudásbázis – Gyakran ismételt kérdések virtuális szerver témakörben

A P8.hu szerver hosting szolgáltatásairól

Mi az a szerver hosting?

A szerver hosting szolgáltatás abban merül ki, hogy ügyfelünk szerver számítógépét a mi sjaát szervertermünkben helyezi el, és bizonyos nagyságú folyamatos internetes elérést kap a gépre. Ezzel a szolgáltatással az ügyfél olyan szolgáltatásokat indíthat, melyekhez folyamatos internetes elérés szükséges. Ilyen például: webtárhely szolgáltatás, VPS szolgáltatás, CRM, Streaming..stb. Nagyobb portálok kizárólag saját nagy igénybevételű oldaluk kiszolgálására saját szervert helyeznek el.

Mi az a szerverterem? Szerver hotel?

A szerverterem az a helyszín, melyben a szerverek valóban elhelyezésre kerülnek. Polcon és rackszekrényben egymás mellett és alatt sorakoznak a szerver számítógépek, melyek folyamatosan szolgálják ki a webolakat, azokat is, amiket éppen Ön böngész.

Mi az a BIX?

A BIX a Budapest Internet eXchange rövidítése. Ez egy kapcsolati lehetőség a magyarországi érdekeltségekkel rendelkező internetszolgáltatók részére. A BIX létrehozásának célja az volt, hogy a magyar internetszolgáltatók közötti adatforgalom ne külföldön keresztül folyjon, hanem a szolgáltatók közvetlenül, Magyarországon belül kapcsolódjanak egymáshoz, nagy sávszélességű kapcsolaton.

A BIX-et manapság már a szolgáltatástól picit elvonatkoztatva ennek a nagy sávszélességű kapcsolatnak, és a forgalom kicserélésének a tényleges magyarországi legnagyobb helyszínét is értjük. Ez a 13. kerültei Vicor Hugo utcában van, ahol a legtöbb internetszolgáltató rendelkezik telephellyel. Mi is. A mi szervertermünk is Victor Hugo utca 18-22 szám alatt álló irodaház épületében van.

Redundáns server hosting szolgáltatás

Szolgáltatásaink keretein belül minden nálunk elhelyezett szerverhez redundáns tápellátás és klimatizálás jár. Ennek hála az Ön szerver számítógépe biztonságos körülmények között van, és ami minket illet 99.9%-os elérést biztosítunk.

BIX szerver hosting, Dataplex szerver hosting

A Victor Hugo utcai(BIX) mellett a Dataplex a leginkább fejlődő “szerver gyűjtő” terület.

Szerverhosting szolgáltatásunk technikai háttere

Ügyfeleinknek 99.9%-os rendelkezésre állást biztosítunk 2007 óta működő szervertermünkben. Ügyfeleink szervereit saját szerverparkunkban helyezzük el. Redundáns klimatizálás és tápellátás mellett figyelünk a szerverszobák folyamatos, megfelelő páratartalmára is. Szervertermünk be van kamerázva, és 24 órás biztonsági és porta szolgálat is vigyáz rá.

Szerverhotel árak

Szolgáltatás Ár/hó
100 Mbit-es szerver elhelyezés 12.000 Ft/hó
Szerver flotta(5+ 100 Mbit) 11.000 Ft/hó/db
1000 Mbit – 100-as garantált 19.000 Ft/hó/db
1000 Mbit – 200-as garantált 28.000 Ft/hó/db
1000 Mbit – 300-as garantált 37.000 Ft/hó/db
1000 Mbit – 400-as garantált 45.000 Ft/hó/db
1000 Mbit – 500-as garantált 53.000 Ft/hó/db
1000 Mbit – 1000 Mbit garanált 93.000 Ft/hó/db